affiliate marketing

Translate

četvrtak, 13. rujna 2012.

Znate li da je ilovača ljekovita...??


Ilovača, njena ljekovitost i primjena...


   Jeste li znali da je ilovača izvrsno domaće sredstvo koje iz tijela izvlači otrovne tvari koje potiču bolesti?

   Može se upotrebljavati siva ilovača, lončarska ili pećarska koja je masna kao loj, no crvenu ilovaču koja sadrži previše željeza ne upotrebljavamo jer nije djelotvorna.

Ilovaču, u prvom redu, upotrebljavamo kao obloge, koji mogu biti:

   * Ilovačna voda: napravimo je tako da ilovaču pomiješamo sa vodom i octom. U nju umočimo platnenu krpu koju zatim dobro ocijedimo i stavimo na bolno mjesto. Ostavim je tako od 15 minuta do pola sata. Takvu vrstu hladnog obloga možemo ponavljati više puta, ovisno o bolesti.
Recept za ilovačnu vodu: šaka ilovače, pola litre vode i pola litre octa

   * Oblog sa ilovačom: U ovom slučaju ilovaču pomješamo sa vodom tako da masa bude gusta, namažemo platnenu krpu ili ručnik te stavimo na bolesno mjesto, najčešće kod upala. Ostavljamo tako da odstoji od pola sata,a najviše sat i pol. Osušenu ilovaču zatim odstranimo sa tijela. Buduči da ilovača upija otrovne tvari iz tijela, možemo je upotrebljavati samo jednom. U ovom slučaju umjesto vode možemo upotrijebiti oparak od preslice, brđanke, trpuca i srčenjače.

   * Topli oblog od ilovače: Pripremamo ga tako što ilovaču skuhamo u vodi ili octu (jabučnom, vinskom) ili oparku ljekovitih biljaka. Smjesu dok je još topla namažemo na krpu (na debljinu malog prsta), a krpu prije toga namočimo u ocat te ocjedili. Takav oblogostavljamo na bolnome mjestu pet sati, najbolje vrijeme je navečer od 18 do 23 sata. Takav topal oblog pomaže kod teške gluhoće, bolesnih bubrega i mjehura, želučanih bolesti, a hladan kod migrene i srčanih bolesti.

Nema komentara:

Objavi komentar